Ma 2020. május 31. vasárnap, Angéla napja van.

 
 
 
 
 
 
 Napi hírek, események
[2020-05-29] Virágvásár

VIRÁGVÁSÁR
POLGÁR Balázs/Vasszécseny
2020. május 30.-án (szombaton) 10,30-12,00 óráig a Posta melletti parkolóban!
10,30-11,00 óra között a 65 év feletti, 11,00-12,00 óra között a 65 év alatti korosztály részére.
Kérjük a fentiek betartását!

[2020-05-22] Felhívás

A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság elkészítette a HUFH20013 Határmenti-erdők kiemelt jelentőségű természetmegőrzési terület fenntartási tervének tervezetét. A fenntartási terv tervezetének ismertetése és a lakosság véleményének megismerésére tervezett lakossági fórumot a koronavírus járvány miatt elrendelt intézkedések miatt nem tudjuk megvalósítani, de lehetőséget kívánunk biztosítani minden gazdálkodónak és érintett lakosnak a terv megismerésére és véleményének kifejtésére.
Tovább > > >

[2020-05-19] Háziorvosi ellátás

Az országos tisztifőorvos és az operatív törzs szigorú szabályok mellett engedélyezte a rendelést.

Ezek a szabályok az alábbiak:
Orvosi vizsgálat csak előre egyeztetett időpontban történhet. Időpontot kell kérni már a rendelés előtti napokban. Időpontkérés rendelési időben hétfő, szerda, péntek 8-12 óra és kedden 12-16 óra között az alábbi telefonon: 99/360-036

A rendelőben 1 óra alatt csak négy beteget lehet fogadni. Fontos, hogy várakozáskor is tartsuk a másfél méteres távolságot és mindenki viseljen maszkot.

Csak akkor menjünk orvoshoz személyesen, ha feltétlenül szükséges! Telefonon is lehet gyógyszert kérni, e-recept formájában rendelési időben. A felírt vényt az ország bármely patikájában ki lehet váltani.


Panaszokat vagy egyéb kérést telefonon is el lehet mondani orvos 06/30/9473087 , asszisztens 06/70/3368343, így személyes megjelenés nélkül is lehet orvosolni a problémát.

Köszönjük megértésüket! Mindenkinek jó egészséget kívánunk!

[2020-05-18] Tájékoztatás
Érvényes: 2020.05.18-tól visszavonásig
Ezúton értesítjük a T. Lakosságot a koronavírus járvány elleni védekezés érdekében a 2020. május 18-ától érvényes fontosabb változásokról:

A kihirdetett veszélyhelyzet hatályban maradt, de összefoglaltuk a településünket is érintő fontosabb változásokat:

 
• Már a vendéglátóhelyek (az étteremben, a kávézóban, a cukrászdában, a büfében, a presszóban) belső zárt terében is megengedett a tartózkodás, a megrendelt étel, illetve ital elfogyasztása.
• A vendéglátó üzlet belső (zárt) részében a) az ott dolgozók - a vendégek által látogatható területen - kötelesek a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni, és a védelmi intézkedésekről szóló rendelet szerinti védőtávolság ( 1,5 méter ) betartása kötelező.
• A szabadtéren lévő játszótér nyitva tarthat és látogatható.
• A kereskedelemről szóló törvény szerinti szálláshely fogadhat vendéget, és a vendégek számára az ott tartózkodás megengedett.
• A szálláshelyen üzemeltetett vendéglátó helyiségekre a vendéglátó üzletekre vonatkozó szabályok irányadóak. Vagyis ezek zárt terében szintén lehet tartózkodni.
• 2020. június 1. napjától a temetést, valamint a házasságkötést követő családi rendezvény megtartható, ha a résztvevők száma nem haladja meg a 200 főt.
• 2020. június 1. napjától a házasságkötés és a házasságkötést követő családi rendezvény vendéglátó üzletben, valamint szálláshelyen is megtartható, és azon zenés szolgáltatás biztosítható.
• A családi rendezvény során a védelmi intézkedésekről szóló rendelet szerinti védőtávolság (1,5 méter) betartása kötelező.
• A települési önkormányzat polgármestere felhatalmazást kap, hogy a vendéglátóhelyek közterület használatának elősegítésére, akár a rendelkezésre bocsájtott közterületek méretének növelésével, intézkedést tegyen.

Nagycenk Nagyközség Önkormányzata
[2020-05-15] Rendelet a helyi termelői piac nyitva tartásáról

Nagycenk Nagyközség Önkormányzata Polgármesterének 6/2020.(V.15.) önkormányzati rendelete a helyi termelői piac kijárási korlátozással összefüggő nyitva tartásáról.
Rendelet szövege > > >

[2020-05-14] Állásajánlat

A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, Lövő 1 fő gondozó, ápoló munkatársat keres. Határozott idejű munkaviszony. Részletek > > >

[2020-05-07] STKH közleménye

A zöldudvarok 2020. május 7-től a korábbi nyitvatartási rend szerint újra megnyitnak.
A koronavírus okozta járvány helyzet miatt, az üzemeltetés során az alábbi óvintézkedéseket alkalmazzák:

• Az ügyfelek csak szájmaszk használatával léphetnek a zöldudvar területére.
• A zöldudvar területén egyidejűleg kizárólag egy ügyfél tartózkodhat (1 jármű legfeljebb 2 fővel), várakozni a zöldudvar területén kívül lehet.
• A beszállított hulladék lerakodásáról és annak megfelelő konténerben történő elhelyezéséről minden esetben az ügyfélnek magának kell gondoskodnia, ehhez segítséget nem tudunk biztosítani.
• Az ügyintézés során (lakcímkártya ellenőrzése, készpénzes fizetés) az 1,5 m-es távolságot be kell tartani.
• A zöldudvari átvevő kéz- és felületfertőtlenítést naponta többször végez, szájmaszkban dolgozik.

[2020-05-07] Felhívás

Érvényes: 2020.05.06-tól visszavonásig
Ezúton értesítjük a T. Lakosságot a koronavírus járvány elleni védekezés érdekében a fontosabb változásokról:
A Kormány 168/2020.(IV.30.) rendelete szól a védelmi intézkedésekről, mely megszünteti a kijárási korlátozást. A rendeletet a veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 46/2020.(III.16.) Korm. rendelettel együttesen ( eltérések figyelembevételével ) kell alkalmazni.
A kihirdetett veszélyhelyzet hatályban maradt, ezért kérjük, hogy elektronikus úton, e-mail címen, ügyfélkapun és telefonon tartsák a kapcsolatot a Községházán. (email címek a honlapon megtalálhatóak)
Amennyiben szükséges a személyes kapcsolattartás, kérjük előtte telefonon keresse az adott ügyintézőt időpont egyeztetés miatt ( Tel: 99/360-012)

Maszk viselése az ügyintézés során ajánlott.
A járási ügysegéd és a családsegítő szolgálat személyes ügyfélfogadása szünetel. Kérjük, telefonon keresse őket, elérhetőség a honlapon található.

A Próbaterem, Tornacsarnok HASZNÁLHATÓ 2020. május 11-től, külön közleményt adunk ki a használatról.

Az Alkotóház, Községháza közösségi színterek (alagsor, díszterem, könyvtár...stb.) , nem használhatók a kihirdetett veszélyhelyzet alatt.

 Kivételt képez a Községháza használata alól a házasságkötés, melynél maximum 30 főben (anyakönyvvezető, házasulók, tanúk, meghívott vendégek együttesen) fogadjuk a bejelentéseket.

A létszám meghatározása a Községháza dísztermének a nagysága, illetve a javasolt egymás közötti védőtávolság (1,5 méter) figyelembevételével történt.

Mindez vonatkozik a már bejelentett házasságkötésekre is.

[2020-05-07] Tájékoztatás

Érvényes: 2020.05.04-től visszavonásig
Ezúton értesítjük a T. Lakosságot a koronavírus járvány elleni védekezés érdekében a fontosabb változásokról:
A Kormány 168/2020.(IV.30.) rendelete szól a védelmi intézkedésekről, mely megszünteti a kijárási korlátozást. A rendeletet a veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 46/2020.(III.16.) Korm. rendelettel együttesen ( eltérések figyelembevételével ) kell alkalmazni.
A kihirdetett veszélyhelyzet hatályban maradt, de összefoglaltuk a településünket érintő fontosabb változásokat:

Tovább a teljes hírre > > >
[2020-05-05] Koronavírus szűrővizsgálat

Tisztelt Jegyző Asszony! Tisztelt Jegyző Úr!
Az új koronavírus-járvány, amely rövid idő alatt világméretűvé vált, alapvetően változtatta meg mindannyiunk életét. Hazánk négy, orvosokat képző egyeteme - a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem - és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közreműködésével kérdőíves felméréssel támogatott szűrővizsgálatot indított a 14 éves és annál idősebb lakosok körében május 1. és 14. között.
A kutatás célja, hogy pontosan, az egész országra érvényes módon feltérképezze a koronavírus-fertőzés elterjedtségét. A naprakész tudományos adatok kulcsfontosságúak a járvány sikeres leküzdésében, az egészségügyi dolgozók munkájában és a megalapozott döntések meghozatalában egyaránt.
Ezúton tájékoztatom, hogy Nagycenk település bekerült a mintába, így az Ön településén élők közül 29 előre kiválasztott személyt kérünk, hogy vegyen részt az önkéntes, ingyenes szűrővizsgálaton.
A személyek kiválasztása reprezentatív véletlen mintavételen alapul, mely lehetőséget ad arra, hogy korcsoportos és regionális bontásban is megismerjük hazánk népességének fertőzöttségét. A felvételben résztvevők a szűrővizsgálatot megelőzően egy kérdőívet is kitöltenek, így fontos információkhoz juthatunk többek között a kockázati tényezőkről.
A mintában szereplő minden egyes résztvevő kulcsszerepet játszik a járvány elleni küzdelemben, mivel sok, hozzá hasonló embert képvisel.
A felvételre kijelölt személyek közvetlen értesítést, felkérő levelet kapnak Ügyfélkapun, telefonos megkereséssel vagy postai úton.
A szűrővizsgálatokra előre meghatározott helyszíneken és időpontokban kerül sor, de az idős, vagy beteg emberek esetén az otthonukban is elvégezzük a szűrést.
Kérem segítségét, hogy a településen kijelölt személyek minél nagyobb számban vegyenek részt a szűrésen. Segítse a kutatást és a járvány elleni küzdelmet azzal, hogy a helyileg szokásos módon (helyi lap, települési honlap stb.) tájékoztassa a településen élőket a tesztelés és a részvétel fontosságáról.
Köszönöm támogatását, mellyel segít a vírus elleni küzdelemben, a járvány leküzdésében és hozzájárul a vírus elleni kutatás sikeréhez!

[2020-05-05] Eljárásrend

Az EMMI Egészségügyi Szakmai Kollégium Fog- és Szájbetegségek Tagozatának ajánlása a fogászati betegellátás újraindításáról. Érvényes: visszavonásig
Ellátás sorrendje:
- sürgösségi beavatkozások
- elkezdett és a krónikus kezelések folytatása
- minden további tevékenység.
Tovább a teljes eljárásrendre > 

[2020-05-05] FELHÍVÁS

Érvényes: 2020.05.11-től visszavonásig
A Próbaterem, Tornacsarnok HASZNÁLHATÓ sportedzésekre, amatőr sport, szabadidős sport és tömegsport célú edzésekre az alábbi szabályok betartásával:
A Próbaterem esetén maximum 10 fő lehet az edzésen résztvevők száma.
Az öltöző és a vizesblokk használata során kérjük betartani az egymás között minimális távolságot (1,5 méter).
A Tornacsarnok esetében szabadtéri edzés, tömegsport, szabadidős sport, amatőr sport nézők nélkül tartható, a Tornacsarnok öltözői, vizesblokkok használhatók, a zuhanyozás nem megengedett.
A Tornacsarnok zárt térben a fenti edzésekre, sportokra használható (öltözők a fenti szabályok szerint használhatók), a maximális résztvevők számánál a távolságtartási szabályokat kell megtartani.
A szabályok betartása a sportszervező, az egyesületvezető felelőssége.
Felhívjuk minden szülő, lakos figyelmét, hogy körültekintően és felelősségteljesen járjon el gyermeke edzésen való részvételénél!
A helyiségek fertőtlenítését egyénileg, illetve a szervezők által kérjük megoldani.

Nagycenk Nagyközség Önkormányzata

[2020-05-05] Virágvásár

Virágvásár Polgár Balázs / Vasszécseny
2020. május 9-én (szombaton) 10:30 - 12:30 óráig a Posta melletti parkolóban! 
10:30 - 11:30 óra között a 65 év feletti, 11:30 - 12:30 óra között a 65 év alatti korosztály részére. Kérjük a fentiek betartását!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További kiemelt bannerek >
 
Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata

9485 Nagycenk, Gyár u. 2.
Tel: +36 99 360-012
E-mail:
titkarsag@nagycenk.hu

Felelős kiadó:
Nagycenk Önkormányzata

Felelős személy:
Csorba János polgármester

Grafikai terv és programozás:
Bognár Tamás
webmaster@nagycenk.hu

© Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata, 2020
NAGYCENKIEKNEK
Hírek, tájékoztatók
Községháza
Intézmények
Nagycenk múltja és jelene
VENDÉGEINKNEK
Nagycenkről
A környék
Szállás, vendéglátás
Tudnivalók
Séta Nagycenken
ÜGYINTÉZÉS, HIVATALI ÜGYEK
Polgármesteri hivatal
Dokumentumtár
Pályázatok, hirdetmények
Gazdálkodási adatok