Ma 2021. április 21. szerda, Konrád napja van.

 
 
 
 
 
 
 Napi hírek, események
[2021-04-20] Oltási adatok dr. Koloszár Gábor Nagycenk-Fertőboz háziorvosa

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁS, NAGYCENK-FERTŐBOZ OLTÁSI ÖSSZEFOGLALÓ.
Tovább a tájékoztatóra > > >

[2021-04-19] Forgalmi rend változás!!!
Tisztelt Nagycenkiek!
A múlt héten súlyos közlekedési baleset történt a Dózsa krt - Akácos út - Kövesmezei út kereszteződésében. A kereszteződésben elsőbbséget élvez az egyik nagyon régi utcánk a Dózsa krt, mely kanyarodik.
 
Az új lakópark kialakítása után is, ezt a több évtizedes forgalmi rendet kívántuk megtartani, így STOP táblával alárendeltük az újonnan nyílt Akácos utat és a Kövesmezei utat. A lakópark beépülésével nagymértékű forgalom növekedés történt ebben a csomópontban, ezt fokozta a jó minőségű aszfaltos útépítés, az Akácos út folytatásával a Gyár utca és a Dózsa krt összekapcsolására.

A kereszteződés forgalmi rendjét újra kell gondolni, egyszerűbb közlekedési szabályozást kell alkalmaznunk, egyértelművé kell tennünk mindenki számára az elsőbbségadást.

Ezért a közeljövőben az Akácos úton lévő STOP táblát kivesszük és áthelyezzük a Dózsa krt laktanya felől érkező forgalom megállítására. Az Akácos út és a folytatása a Dózsa krt nyugati szakasza egyenes vonalban elsőbbséget fog élvezni. Ezzel a forgalmi renddel a Községházától indulva a Gyár utcán végig, Akácos úton majd a Dózsa körúton elsőbbségadás nélkül közlekedhetünk.
Kérem figyeljenek a forgalmi rend változásra.
Köszönettel: Csorba János polgármester
[2021-04-12] STKH közleménye

Elmaradhat a sérült, törött kukák ürítése

Cégünk az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi a hulladékszállítást az Önök településén.

A sérült vagy házilag javított - sokszor ürítésre alkalmatlan - hulladékgyűjtő edények általános problémát jelentenek szolgáltatási területünkön. Levelünkhöz csatolva küldjük az edénytörésekkel, és az ezzel összefüggő elmaradt ürítésekkel kapcsolatos ismertetőnket.
Tájékoztató megtekintése > > >

[2021-04-07] FELHÍVÁS
Érvényes: 2021.április 7-től ( időpont változás volt ), oktatási intézmények esetében április 18-áig 

Tisztelt Nagycenki Lakosok !
   
A Nagycenki Aranypatak Óvoda és Mini Bölcsőde 2021. március 8-tól ZÁRVA tart ( első munkanap : április 19. hétfő), a gyermekfelügyelet biztosított az intézményben. Kérjük, hogy a felügyeletet csak halaszthatatlan esetben vegyék igénybe, ha a munkájuk miatt az szükséges.

Tovább a teljes felhívásra > > >
[2021-04-06] KSH Adatgyűjtés

Tájékoztatom, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Nagycenk településen a hivatal elnöke által 2021-re engedélyezett, önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint.
A felvételek Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási számai és megnevezései a következők:
2003 Felmérés a Háztarások Információs és Kommunikációs Technológiai eszközhasználatáról - 2021. április-június
Tovább > > >

[2021-04-02] Húsvét
[2021-03-31] Óvodai és bölcsődei beiratkozás

Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy a 2021/2022-es nevelési évre történő ÓVODAI ÉS BÖLCSŐDEI BEIRATKOZÁS 2021. április 14-16. között terjedő időszakban, 8.00-16.00 óráig lesz a Nagycenki Aranypatak Óvoda és Mini Bölcsődében, a Szent Imre u. 2. szám alatt.

Részletek  óvodai beiratkozás> > >

Részletek bölcsődei beiratkoás > > >

[2021-03-25] Riasztás

Riasztás
Csomagküldő szolgáltatók nevével visszaélő, káros kód terjesztéssel összefüggő SMS üzenetekkel kapcsolatban

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NBSZ NKI) riasztást ad ki a megnövekedett számú, kéretlen szöveges üzenetek útján terjedő, látszólag csomagküldő szolgáltatóktól érkező, káros hivatkozást tartalmazó SMS üzenetekkel kapcsolatban. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján az SMS üzentekben, be nem fizetett szállítási díj vonatkozásában próbálnak meg pénzt, illetve adatokat megszerezni, valamint egyes esetekben Android operációs rendszerű eszközökre veszélyes káros kód letöltést végrehajtatni a felhasználóval.
Teljes közlemény > > >

[2021-03-22] GRÁF GYULA emléke (1948-2021)
Kedves Barát eltávozott. Lokálpatrióta, a szó igazi értelmében IPAROS.
Iparos édesapja (kádármester) példaképe volt, aki háború utáni évek iparoskörét vezette.
Gyula az elődöktől tanulta az iparos tisztességet és becsületet.
A szakmát (asztalos) Bendl Jánosnál tanulta Sopronban. Az ácsmesterséget, a kádárszakmát is kitanulta. A faipari munkákban ezermester volt.
Megkapta az Arany Koszorús iparos címet.
Nagycenkért Díjas. Sokat tett Nagycenkért, mindenki ismerte. Megszervezte az első Nagycenkről elszármazottak találkozóját.
 
Az 1990 évektől aktívan támogatta a soproni ipartestület tagjaként létrehozott Nagycenki Iparoskört, melynek elnökségi tagja.
A Nagycenki Iparoskör az Ő munkájának is köszönhetően alapító tagja lehetett a Nagycenkért Alapítványnak.
Gráf Gyula munkássága nyomán németországi hagyományokat követve talán Magyarországon elsőként Nagycenken került elhelyezésre Iparosfa.
Létrehozta a Nagycenki Galambászok egyesületét és szervezte a régiós galamb kiállításokat. Havi rendszerességgel népszerű kisállat börzét hozott létre.
Mint szakmát szerető iparos, régi szerszámokból - mely a szakmájához közel álló- műhelyében szerszámmúzeumot létesített.
Példás családi életet élt, szerette gyermekeit unokáit. Fia folytatja a szakmáját.
Hiányozni fog Nagycenkről, szókimondó magatartásával és kitartásával, súlyos betegsége ellenére az utolsó percéig dolgozott.
Búcsúzom Tőled barátként
Horváth László Nagycenk 2021 március

Nagycenk Nagyközség Önkormányzata és a település közössége is mély fájdalommal búcsúzik Gráf Gyulától. Köszönettel és tisztelettel tartozunk a településért végzett munkájáért, amely példaként szolgálhat mindannyiunk előtt. Őszinte részvétünket fejezzük ki a családnak és sok erőt kívánunk nekik.


[2021-03-22] Húsvéti tojáskeresés és tojásfa állítás
  Idén első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal indítjuk útjára játékunkat a húsvéti időszakban. Nagycsütörtöktől minden nap folyamatosan, a falu közterületein (Széchenyi tér, Vámház tér, Szoborpark- mellette Hársfa sor, Játszótér) rejtünk el kisgyerekek számára cukorkát, kisebb meglepetéseket, ill. ajándékcsomag átvételére jogosító KINCS feliratú tojásokat. Tisztelettel kérjük a szülőket és a gyerekeket, hogy úgy gyűjtsenek és keressenek cukorkát és tojást, hogy másoknak is jusson a meglepetésből. A szabályok betartásában kérjük a szülők együttműködését.
Tovább a teljes hírre > > >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További kiemelt bannerek >
 
Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata

9485 Nagycenk, Gyár u. 2.
Tel: +36 99 360-012
E-mail:
titkarsag@nagycenk.hu

Felelős kiadó:
Nagycenk Önkormányzata

Felelős személy:
Csorba János polgármester

Grafikai terv és programozás:
Bognár Tamás
webmaster@nagycenk.hu

© Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata, 2021
NAGYCENKIEKNEK
Hírek, tájékoztatók
Községháza
Intézmények
Nagycenk múltja és jelene
VENDÉGEINKNEK
Nagycenkről
A környék
Szállás, vendéglátás
Tudnivalók
Séta Nagycenken
ÜGYINTÉZÉS, HIVATALI ÜGYEK
Polgármesteri hivatal
Dokumentumtár
Pályázatok, hirdetmények
Gazdálkodási adatok