Ma 2023. február 7. kedd, Tódor napja van.

 
 
 
 
 
 

Napi hírek, események
[2020-05-07] Tájékoztatás

Érvényes: 2020.05.04-től visszavonásig
Ezúton értesítjük a T. Lakosságot a koronavírus járvány elleni védekezés érdekében a fontosabb változásokról:
A Kormány 168/2020.(IV.30.) rendelete szól a védelmi intézkedésekről, mely megszünteti a kijárási korlátozást. A rendeletet a veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 46/2020.(III.16.) Korm. rendelettel együttesen ( eltérések figyelembevételével ) kell alkalmazni. 
A kihirdetett veszélyhelyzet hatályban maradt, de összefoglaltuk a településünket érintő fontosabb változásokat:
 Mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést - a közös háztartásban élők kivételével - a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot (a továbbiakban: védőtávolság) tartani.
 Mindenki köteles üzletben történő vásárlás és tömegközlekedési eszközökön való tartózkodás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni.
 A védőtávolság megtartása mellett a közterületek ( játszóterek is ), parkok is látogathatóak.

 Saját és családja érdekében a 65. életévét betöltött személy az élelmiszerüzletet, drogériát, gyógyszertárat, gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletet 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben látogathatja.
 Az élelmiszerüzletben, drogériában, gyógyszertárban, gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletben 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben az ott foglalkoztatottak kivételével kizárólag a 65. életévét betöltött személy tartózkodhat.
 A településen működő piac nyitva tartásának rendjéről és a piacnak a 65. életévüket betöltött személyek általi látogatásának rendjéről a települési önkormányzat e rendelettől eltérően rendelkezhet. ( Nincs Nagycenken eltérő rendelet )
 Valamennyi üzlet nyitva tarthat és a vásárlók által látogatható.
 A vendéglátó üzlet - így különösen az étterem, a kávézó, a cukrászda, a büfé, a presszó - kerthelyiségében vagy teraszán a tartózkodás és a megrendelt étel, illetve ital elfogyasztása megengedett.
 A vendéglátó üzleten belül - az ott foglalkoztatottak kivételével - tartózkodni tilos. Kivételt képez az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása.
 A szolgáltatások szabadon bárki által igénybe vehetők, a szolgáltatás biztosítása céljából működő üzlet nyitva tarthat és látogatható.
 A védőtávolság megtartásához szükséges feltételek biztosításáról a hely üzemeltetője gondoskodik.
 A vendéglátó üzletben a védőtávolság betartását asztaltársaságonként kell érteni.
 A rendezvények megtartására vonatkozó korlátozásoktól ( nem tartható rendezvény )eltérően vallási közösség szertartása, továbbá a polgári házasságkötés és temetés tartható.
 A vallási közösség szertartása, továbbá - a házasuló felek kivételével - a polgári házasságkötés és temetés során biztosítani kell a védőtávolság megtartását ( Nagycenken a Községháza dísztermében polgári házasságkötésnél maximum 30fő a résztvevők száma )

Nagycenk Nagyközség Önkormányzata

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További kiemelt bannerek >
 
Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata

9485 Nagycenk, Gyár u. 2.
Tel: +36 99 360-012
E-mail:
titkarsag@nagycenk.hu

Felelős kiadó:
Nagycenk Önkormányzata

Felelős személy:
Csorba János polgármester

Grafikai terv és programozás:
Bognár Tamás


© Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata, 2023
NAGYCENKIEKNEK
Hírek, tájékoztatók
Községháza
Intézmények
Nagycenk múltja és jelene
VENDÉGEINKNEK
Nagycenkről
A környék
Szállás, vendéglátás
Tudnivalók
Séta Nagycenken
ÜGYINTÉZÉS, HIVATALI ÜGYEK
Polgármesteri hivatal
Dokumentumtár
Pályázatok, hirdetmények
Gazdálkodási adatok