Ma 2023. február 2. csütörtök, Karolina napja van.

 
 
 
 
 
 

Nagycenki Aranypatak Óvoda fejlesztése
 
„Nagycenki Aranypatak Óvoda fejlesztése”
TOP-1.4.1-15-GM1-2016-00025
   
 

Kedvezményezett: Nagycenk Nagyközség Önkormányzata 9485 Nagycenk, Gyár u. 2.
A projekt megvalósítási időszaka: 2017.06.01. - 2019.05.31
A szerződött támogatás összege: 94 620 389 Ft
A támogatás mértéke: 100 %
A fejlesztéssel érintett ingatlan (megvalósítási helyszín):
Nagycenki Aranypatak Óvoda 9485 Nagycenk, Szent Imre u.2. Hrsz.: 531/1

Nagycenk Nagyközség Önkormányzata az Európai Unió támogatásával megvalósuló Széchenyi 2020 Program keretében „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével" című pályázati felhívásra benyújtott „Nagycenki Aranypatak Óvoda fejlesztése" című pályázata vissza nem térítendő támogatást nyert. A támogatás mértéke az elszámolható összköltség 100 % - a, amely 94,62 millió Forint.A tervezett fejlesztés nagyban hozzájárul a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatásához, a családok segítéséhez, különösen a leghátrányosabb helyzetű térségekben lévő gyermekek minél korábbi életkorban történő megsegítéséhez az óvodai ellátáshoz való hozzáférés javításával és a szolgáltatások minőségi fejlesztésével.

A projekt műszaki tartalma:

Jelen projekt célja Nagycenk Nagyközség Önkormányzatának fenntartásában álló Aranypatak Óvoda épületnek bővítése, felújítása, az intézményben folyó nevelő munka színvonalának emelése. A projekt célkitűzéseihez tartozik az óvodai férőhelyek bővítése és fejlesztése is, ezzel elősegítve a gyermekek megfelelő fejlődését és társadalomba történő integrálását. Az óvodai ellátáshoz való hozzáférés javítását és a szolgáltatások minőségének fejlesztését szolgáló fő cél a kisgyermekeket nevelők munkavállalásának támogatása, a családok megsegítése, különösen a leghátrányosabb helyzetű térségekben lévő gyermekek minél korábbi életkorban történő megsegítése. Ezekkel az intézkedésekkel, illetve a projekt megvalósulásával hozzájárul a település a 25-40 éves női népességén belül a foglalkoztatásban lévő nők arányának a növekedéséhez.

Az óvoda épületének állagjavító felújítása korábban csak részben valósult meg, így az épület állaga rohamosan romlik. Az épület az adott kor műszaki követelményeinek megfelelően került kivitelezésre. A falak szerkezeti rétegrendjében még nem szerepeltek azon hőszigetelő anyagok, melyekkel jobb hőtechnikai tulajdonságok megvalósítása lehetséges lett volna. Az épület fűtési hőleadó rendszere, nyílászárói elavultak, az ablakok több helyen vetemedettek, szigetelése elavult. Ezen okokból kifolyólag komplexitásban vizsgálva az épület energetikai állapota nem alkalmas már arra, hogy a mai kor követelményrendszerét kielégítse, illetve biztosítsa a megfelelő komfortérzetet és az épület gazdaságos üzemeltetését.

A tervezett fejlesztés a meglévő óvoda épület bővítése, felújítása, energetikai korszerűsítése és akadálymentesítése, mely során korszerű, akadálymentesített és alacsony energia fogyasztású épület valósul meg. További fejlesztések egy melléképület, kerítés, kocsibejáró és gyalogjárda építése.

Projekttel kapcsolatos további információk:
Csorba János polgármester és Percze Szilvia jegyző
e-mail: jegyzo@nagycenk.hu
tel.: +36 30 995 2907

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában valósul meg.

2018. szeptember 30. – A kivitelezés 50%-os készültsége
A projekt keretében az 50%-os készültségi szintig megtörtént a nyílászárók cseréje, a külső falazási munkák elkezdődtek emeletráépítéssel, valamint a belső munkálatok során a csoportszobák felújítása is elkezdődött.

2019. április
A projekt keretében a kivitelezés elérte a 100 %-os készültségi szintet, az óvoda épületének építési, bővítési munkálatai befejeződtek.

2019. július 15.
A bútorok beszerzése és helyszínre szállítása megtörtént.

2019. július 31.
A projekt zárása megvalósult.

Fotók:

2018. július 6.
     
   
     
2018. szeptember 30.
     
 
     
2019. április
     
 
     
2019. július, a beruházás és a projekt befejezése
     
   
     
A projekttel kapcsolatos sajtómegjelenések:
http://www.gymsmo.hu/cikk/felujitottak-a-nagycenki-ovodat.html

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További kiemelt bannerek >
 
Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata

9485 Nagycenk, Gyár u. 2.
Tel: +36 99 360-012
E-mail:
titkarsag@nagycenk.hu

Felelős kiadó:
Nagycenk Önkormányzata

Felelős személy:
Csorba János polgármester

Grafikai terv és programozás:
Bognár Tamás


© Nagycenk Nagyközség
Önkormányzata, 2023
NAGYCENKIEKNEK
Hírek, tájékoztatók
Községháza
Intézmények
Nagycenk múltja és jelene
VENDÉGEINKNEK
Nagycenkről
A környék
Szállás, vendéglátás
Tudnivalók
Séta Nagycenken
ÜGYINTÉZÉS, HIVATALI ÜGYEK
Polgármesteri hivatal
Dokumentumtár
Pályázatok, hirdetmények
Gazdálkodási adatok